Toegankelijk zijn

Procesmakers maakt processen en zorgt daarin voor participatie met inwoners, collega's en partners.
We geven aandacht aan mensen, proces, vorm, communicatie, verbinding, grootse ambities en kleine werkelijkheden. We maken een procesaanpak en hebben ruimte nodig om bij te sturen naar wat er nodig is. We zijn flexibel, zonder de details uit het oog te verliezen. We houden van frisse vormgeving en creativiteit, altijd met het doel mensen te enthousiasmeren mee te doen. Wij zorgen ervoor dat mensen over wie het gaat, ook daadwerkelijk meedoen.

Het zijn projecten waar we zelf ook enthousiast van worden. Dat werkt aanstekelijk.

Wat wij doen

Specials

In onze boekenkast staat geen handboek dat we voor iedere opdracht uit de kast trekken. We kunnen inmiddels wel een boek vullen met specials: unieke vormen en aanpakken die aansluiten bij de plek, de mensen en de opdracht(gever).

Elk project is maatwerk. We starten met een kennismaking waarin jij vertelt over je uitdaging, wij vragen stellen en onze eerste (maffe) gedachten lanceren. De beste procesaanpak voor jouw opgave ontstaat na een paar dagen wachten, veel kritische vragen aan elkaar en rigoureus koerswijzigingen.

Natuurlijk kunnen we niet wachten om ook voor jou een special vorm te geven.

Krachtige workshops

Wil jij een bijeenkomst neerzetten met collega’s, inwoners en/of partners, die bij voorkeur niet veel langer dan een dagdeel duurt, kies dan voor een krachtige workshop.

Procesmakers zorgt voor interactie, voor nieuwe ideeën, voor betrokkenheid, voor ontwikkeling van een bestaand project, voor opschudding. Voorbeelden zijn:

  • Gemeente Zwolle: Werkconferentie beschut werken
  • Dura Vermeer: Avondje ‘kopersbegeleiding’ – huurders kiezen gezamenlijke print en spelregels voor de portiek van hun appartementencomplex
  • Jong Onroerend Goed Stedendriehoek: Speeddaten waardoor leden elkaar beter leren kennen en samenwerking ontstaat
  • Gemeente Zutphen: De eerste stappen met partners in een Toekomstbestendige woningvoorraad
  • Hilverzorg: Pressure Cooker ‘De wijk in’
  • Provincie Gelderland: Coole Sachen Machen Winterswijk

Het inspiratieshot

Loop je vast in een project? Wil je in gesprek met inwoners? Ben je opzoek naar draagvlak? En weet je niet waar je moet beginnen? Bestel dan een inspiratieshot.

Voor een inspiratieshot stappen wij in de Skoda en nemen voor jou onze creatieve geest, doortastende wijze van vragenstellen en favoriete ingrediënten mee: thee, chocola, een pen en schriftje voor een paar rake aantekeningen. Ook delen we in het inspiratieshot graag ons ervaringen en ons netwerk met je.

Gun jij jezelf een een dosis energie en verrassende verbindingen die in het moment ontstaan?

 

 

De participatielezing

Zoek je inspiratie of wil je je collega’s meenemen in de ontwikkelingen rondom participatie? In een lezing, presentatie of workshop delen we graag op energieke een interactieve wijze onze favoriete methoden, successen en briljante mislukkingen. Onderwerpen zijn participatie, commitment, in- en externe communicatie en co-creatie.

Elk verhaal is maatwerk. Reken op ongeveer € 1500,- voor 20-90 minuten inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd in Nederland.

 

Opdrachtgevers

Onze opdrachtgevers zijn organisaties en mensen op zoek naar creatieve en vernieuwende manieren om in contact te komen met inwoners, partners en collega’s.

Het liefst werken we samen met mensen die begrijpen dat betrokkenheid vragen samen gaat met betrokken zijn.