Vonk!: ambtenaren bewust van de impact van hun werk

OpdrachtgeverGemeente Zutphen

De vraag van de opdrachtgever

“We zoeken een ontstekingsmechanisme voor de transitie waarin gemeente Zutphen zich bevindt. Met behulp van theater willen we graag de intrinsieke motivatie van medewerkers aanwakkeren en zo de urgentie en kansen van verandering kracht bij zetten.” (Henrike Aarnink)

De oplossing van Procesmakers

Verdeeld over 10 dynamische sessies werden ruim 300 medewerkers van gemeente Zutphen gedurende 1,5 uur medewerker van ‘Hotel van der Vonk’. Door de metafoor van Hotel van der Vonk werden medewerkers  zich bewust welke impact hun werk heeft op de stad én op het werk van collega’s. Na tien sessies volgde nog een wake-up call, waar alle 300 deelnemers een middag bij elkaar kwamen en een spiegel voor werd gehouden door terugspeeltheater en mini-activiteiten om elkaar nog beter te leren kennen.

Procesmakers bedacht het hele traject samen met Gijs van Bilsen (Pentascope). Bovendien creëerden we de buzz voor deelname aan Vonk!: medewerkers werden geënthousiasmeerd door een mysterieuze actie met verstopte luciferdoosjes, veel persoonlijke aandacht en een vuurman op locatie.

 

“Onvermoeibaar creatief is een fantastisch stuk werk in Zutphen neergezet waar nog lang over nagepraat is – dat was de bedoeling . “

Bart Lindeboom – Vonk! Gemeente Zutphen