23h Sleutelen aan Noordpoort

OpdrachtgeverGemeente Meppel

De vraag van de opdrachtgever

“De gemeente Meppel werkt aan het Transformatiegebied Noordpoort. Dit (zware) bedrijfsterrein moet de komende jaren transformeren naar een gemengd gebied voor wonen, werken en recreatie. Voor dit gebied werken we de komende maanden aan een voorontwerp-bestemmingsplan, die deze ontwikkeling mogelijk maakt. Om het gebied in beeld te brengen en om mensen mee te laten praten over het bestemmingsplan, willen  we dit najaar een manifestatie in het gebied organiseren.
Kunnen jullie ons verrassen met jullie aanpak daarvoor?” (Carolien van de Bles)

De oplossing van Procesmakers

Op vrijdagavond om 17.00 uur startte een groep van 50 genodigden van lokale bedrijven, verenigingen en organisaties  met het verkennen van elkaar en het gebied. Op zaterdag om 7.00 uur was een ieder weer present en gingen deelnemers met elkaar aan de slag om Noordpoort te verfraaien, informatie op te halen en te spelen met het voorontwerp bestemmingsplan. Vanaf 13.00 uur haakten inwoners aan bij de publieke manifestatie.

Procesmakers bedacht het concept en begeleidde de praktische uitvoering van a tot z.

“Procesmakers heeft alles in huis: van het ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ concept tot aan de uitvoeringsdetails van dranghek tot koffie. Zij zijn daarbij uitstekend in staat lokale kracht te bundelen met hun eigen creativiteit en netwerk.”

Carolien van de Bles – Gemeente Meppel